呢間茶餐廳光猛同乾淨企理,以天藍同白色作牆身與檯凳o既主調色,地上再鋪設住mosaic 復古階磚。o野食選擇甚多,晚市o益餸配飯o既中餐由A 餐排到落V,仲有其他碟頭飯麵同西式扒餐等等,梗有樣o野o岩食。我點o左份黑椒香蒜牛扒拼炸蝦($80)。扒餐自然跟西湯,但幫我落單個可能係老闆娘o既人同我推介,話其他客人反映番呢度d 中湯好飲,問我想唔想試下。梗係好啦,於是改o左中湯。呢碗粉葛赤小豆湯,好香粉葛同眉豆、花生o個類o既味道,濃郁得o黎唔會過鹹,唔錯。主角牛扒薄切而長身,煮得剛熟略帶一點紅,肉質尚算軟熟。啖啖o既蒜香之外,特別在佢仲有一股粟米o既氣息,唔知係因為實在太多伴碟粟米o既錯覺,定真係一齊煮——但我覺得係夾的,幾有特色。至於d 炸蝦,外層鬆脆,色澤鮮艷,毫無油膉味,絕對拍得住日本鋪o既出品!鐵板餐除o左一般常見醬汁,仲可揀芝士汁、咖喱汁或者龍蝦汁,試o左芝士汁……想講真係好正,佢同我出面有時食到o既白汁芝士多多白汁少少芝士味唔同,呢度係好濃芝士味,而且係偏杰身真材實料,甚至帶出o左芝士特有o既鹹味,用o黎配意粉真係一流!通常我鋸扒都食唔晒d 意粉,但呢個實在太好食,食晒!我見佢

粉葛赤小豆湯

黑椒香蒜牛扒拼炸蝦 ($80)
香蒜牛扒
炸蝦

鐵板餐除o左一般常見醬汁,仲可揀芝士汁、咖喱汁或者龍蝦汁,試o左芝士汁……想講真係好正,佢同我出面有時食到o既白汁芝士多多白汁少少芝士味唔同,呢度係好濃芝士味,而且係偏杰身真材實料,甚至帶出o左芝士特有o既鹹味,用o黎配意粉真係一流!通常我鋸扒都食唔晒d 意粉,但呢個實在太好食,食晒!我見佢其他餐都可配呢隻汁,聽到都幾多人叫,絕對推介。
芝士汁意粉

餐飲就簡單叫o左杯熱菜蜜,食完煎炸o野,o黎番杯滋潤之選。
熱西洋菜蜜
粉葛赤小豆湯
黑椒香蒜牛扒拼炸蝦 ($80)
熱西洋菜蜜
炸蝦