2009-12-10
亞爸嬴咗馬,中咗孖T,亞媽話要食火鍋慶祝,亞妹及細佬話要食日本餐,於是睇吓雜誌有冇好介紹,俾我睇到有間日本餐館有火鍋食,仲話加$22蚊可任食肥牛,於是我們就去咗荃灣中染的友勢日本料亭食火鍋及放題。 我哋一坐低,個經理哥哥話加$22蚊有日式火鍋,我和亞妹都冇理佢,就第一時間去攞火鍋料,首先攞咗八隻帶子(因亞媽鐘意食)、八隻生蠔(因亞爸鐘意食)、金菇、芝士腸及粟米(因亞妹及細佬鐘意食),我就唔駛講,先嚟二碟肥牛! 在煮火鍋時,我們馬上開始剔嘢食,先點數款刺身,我和亞妹推介三文魚及魷魚刺身,非常新鮮!跟著又點了六款炸物,我們推介大蝦天婦羅、吉列炸蠔及脆皮海鮮卷,好食!至於爐端燒,亞爸話記住要試汁燒牛舌串、汁燒黑豚肉串和汁燒和牛串,必吃!! 服務方面,OK good!上菜速度,Accept! 我提議:I)火鍋不用加錢就 wonderful!II)免費泊車四小時就更perfect,因為三個鐘唔夠,亞爸要俾一個鐘泊車費,So bad! 總數$960(收回$60現金卷) 每人消費HK$180 推介 : 汁燒牛舌串、大蝦天婦羅、三文魚及魷魚刺身
服務方面,OK good!
上菜速度,Accept!
我提議:
I)火鍋不用加錢就 wonderful!
總數$960(收回$60現金卷)
每人消費HK$180
推介 : 汁燒牛舌串、大蝦天婦羅、三文魚及魷魚刺身