2016-03-05 5076 浏览
  我同朋友都系日本既,最钟意食日本野;我住在海边,最钟意食海鲜;我港女祟洋,最钟意食西式野。人性往往就系咁贪心,要一次过满足晒三个愿望?咁又唔洗出奇蛋,帝都酒店2+2 CAFE都帮到我,行完百货公司,见到佢宣傅牌,推出左个最新既东瀛滋味海鲜自助晚餐,有刺身、寿司、炉端烧、天妇罗、拉面等嘅日式美食,同埋多款海鲜,简直系我既perfect match啦!价钱方面分咗全时段、第一优惠时段同埋第二优惠时段,分别收$598同埋$418,我地始终都系女仔,所以选择第一时段就心满意足啦。先黎个冷盘冻肉,好多选择,长脚蟹、扇贝、翡翠螺、蓝青口、虾等,虾最鲜甜,食左成打都有!长脚蟹好多肉,超正!当然自助餐唔少得既就系生蚝啦,简直系男士恩物,呢间餐厅有个厨师o系度冲洗,够晒卫生,最好就系条队好短,份量多,每人可以拎三只,配有柠檬汁同cocktail sauce!系美国生蚝黎架,味道系清淡D既,但肉质尚算鲜甜,有淡淡嘅海水味,size就比较细,不过任食既,食多几只啰!刺身有三文鱼、希灵鱼、北寄贝、八爪鱼、鲷鱼、吞拿鱼,隔离仲有手卷都系师傅即叫即包!刺身肥美肉厚,爽甜鲜!除左冻盘食到海鲜,仲有可以白焯海上鲜

我同朋友都系日本既,最钟意食日本野;我住在海边,最钟意食海鲜;我港女祟洋,最钟意食西式野。人性往往就系咁贪心,要一次过满足晒三个愿望?咁又唔洗出奇蛋,帝都酒店2+2 CAFE都帮到我,行完百货公司,见到佢宣傅牌,推出左个最新既东瀛滋味海鲜自助晚餐,有刺身寿司、炉端烧、天妇罗、拉面等嘅日式美食,同埋多款海鲜,简直系我既perfect match啦!价钱方面分咗全时段、第一优惠时段同埋第二优惠时段,分别收$598同埋$418,我地始终都系女仔,所以选择第一时段就心满意足啦。
冷盘、冻肉
刺身
手卷
刺身
除左冻盘食到海鲜,仲有可以白焯海上鲜,食原汁原味,而且好阔绰,每件都有成3个人份量,超正!选择睇到都心花盛放,花甲、扇贝、三点蟹、花螺、赖尿虾、海虾、沙白,海鲜选择真系非常多,非常切合主题!
烚海上鲜
烚海上鲜
赖尿虾唔多酒店有,好欣赏,啖啖肉!所有原汁原味,食佢既最鲜最甜。我最钟意花螺,爽Q既口感点豉油一流!三点蟹既肉质就鲜甜饱满!连蚬类都有花甲同沙白,酒店呢方面真有心!
食完d健康既,就开始食d热气d,但更加正既炉端烧同天妇罗,又系新鲜在你面前整!
炉端烧
炉端烧有龙虾、鸡软骨串鸡、中翼串烧、多春鱼、鲻鱼、烧鲭鱼、扇贝、蟹钳、秋葵、茄子、冬菇!
最爱龙虾,肉厚鲜甜,如果可以加埋芝士一齐就完美了。
蟹钳超大只,肉质实,味道出!
天妇罗
天妇罗系即点师傅即炸,虾、秋葵︴番薯、茄子连软壳蟹都有,真系要俾掌声,虽然𠮶浆可以再薄同轻身d,但我仍爱软壳蟹天妇罗,好似食到d膏超正!
热点主食
当然有一系列既主食,用左彩色名牌煲装,倍添气派!
日式拉面
唔饱既朋友,仲可以食佢既日式拉面或者乌冬,一啲都唔输蚀,而且好比货,材料好足:有糖心蛋、蟹柳、鱼片、粟米同埋笋都有。
甜品
雪糕
甜品
最后女生最爱甜点篇,haggen daz雪糕6款口味,仲布waffle、朱古力喷泉呀等!
欣赏个3。6牛乳布丁,超重牛奶味,超滑嘟嘟,好似好滋润咁!
绿茶红豆卷都好松软,而且包了好滑浓既cream!

食完呢个自肋餐,好开心,因为满足晒贪心既我,而且真系好配合主题,俾客人食海鲜既食材选择同烹调方法都有好大自由度,感受到酒店既用心安排!
Pizza
2016-03-04