餐厅: 温野菜 (海港城)
资讯:

2016-04-01 3501 浏览
中午12點到, 等位的人不是很多, 好快有位, 但店內座位較少, 但如果唔好彩真係要等位, 相信要等好耐,午餐有定食及單叫肉類, 定食 有A至H, 包括兩款肉類(雞/牛/豬, 分不同產地), 還配搭野菜, 飲品, 白飯, 竹筒免治雞, 單球雪糕, 北海道昆布湯, 最重要係一人一爐, 唔使撈人地口水了, 因為身邊有朋友唔食牛, 我亦唔使避忌為左佢地而唔食得牛, 除了要選擇雞/牛/豬, 也要注意下產地(丹麥/美國/澳洲/日本), 定食H 是熊本豚+鹿兒島黑毛和牛, 太吸引了, 但價錢係最貴, 要$168.可以加$10升級湯底, 有好多款選擇, 我揀左蕃茄湯, 好濃既蕃茄味, 仲有加$20的藥膳湯, 應該好補上菜時間都OK, 不過食材上齊後, 張枱真係唔夠擺整餐感覺都幾好, 服務幾好, 最後仲有雪糕食 (雲呢拿/ 紅豆/ 士多啤梨/ 綠茶)食左大約1.5HR, 又要花時間揀邊個定食, 如果公司的食飯時間好緊迫既話, 可能未必夠時間食
午餐有定食及單叫肉類,
上菜時間都OK, 不過食材上齊後, 張枱真係唔夠擺
鹿兒島黑毛和牛 & 熊本豚
午餐