2021-03-14
近排依間婆婆咖啡室真係好出名!成日都見到好多人去打卡 上到去有種去咗日本餐廳嘅感覺 真係好靚好靚 俾人感覺好舒服 入到去嘅右手邊係買嘢嘅地方 左手邊就係餐廳環境有少少迫 但係木系嘅色調令成件事好舒服唔會有壓迫感入面有一個bar嘅位置 除咗水之外 仲有碟豆花水 藍色咁好有趣佢啲杯全部都有日本小清新嘅感覺 好靚呀餐牌好簡單 係一個組合 好似喺無印食嘢咁 可以揀三至五種配菜 當然價錢上越多就越貴 冷盤有五種選擇 熱菜都有八種 除此之外 仲有飯團四揀一 我同朋友咩都想試所以就嗌咗五品料理($128)飯團方面我哋就叫咗明太子富士山飯團 富士山嘅造型真係好可愛 冷盤方面嗌咗山賊汁雞卷同埋清酒糖心蛋 雞卷就普普通通 糖心蛋幾好食 糖心嘅位置做得好好 熱食就叫咗蒲燒鰻魚 金平牛肉 黑醋唐揚雞 打卡真心好好睇 因為啲碗碗碟碟加埋嘢食真係好靚 但係食物份量比較少 同埋味道一般俾大家參考埋朋友嗌嘅食到一半終於見到明太子😆靚靚嘅糖心蛋我哋仲嗌左一杯富士山特飲 飲落好甜 估計係牛奶加咗啲煉奶咁樣 怕甜嘅大家建議唔使特別嗌 但係如果想影相打卡靚啲就可以叫埋整體來講嘢食就真係一般般 但係環境好好 鍾意打卡嘅大家千祈
環境有少少迫 但係木系嘅色調令成件事好舒服唔會有壓迫感
佢啲杯全部都有日本小清新嘅感覺 好靚呀
俾大家參考埋朋友嗌嘅
食到一半終於見到明太子😆
靚靚嘅糖心蛋
整體來講嘢食就真係一般般 但係環境好好 鍾意打卡嘅大家千祈唔好錯過