2021-09-06 60 浏览
今日黎到觀塘搵美食,開左間新既日式居酒屋,價錢合理同幾好味👍因為前排好耐無食壽司既關係,叫左一個壽組合,$138+ 有海膽,帶子,吞拿魚,蝦等等😆 個海膽食落都幾甜,尚算新鮮!同一時間,都叫左個北海丼飯,有三文魚子同埋吞拿魚茸,仲有蟹棒等等,食完都無柯🙈所以幾新鮮,可以叫多飯/少飯,唔怕唔夠飽。但講到最好味,我反而覺得係燒物,我自己叫咗一個燒帆立貝,加埋佢啲燒汁食落去好入味,好好食,直頭想叫多兩串,跟住其實仲想食燒冬菇,但最後揀左燒雞肉,肉質鮮甜多汁👍 呢度選擇都幾多。而且最值得一讚既係我地叫左一個牛油果沙律,無期望下既然覺得好好食,牛油果好新鮮好甜😆本身唔愛食菜既我都食左好多,清哂d牛油果🤣 跟住重頭戲係燒鱈魚,呢隻魚本身肉質就已經好滑,加埋燒既油脂食落聞落都好香,點小小沙律醬簡直一流,推薦大家都叫呢條魚!最後埋單食左大約$600,人均$300左右,但日本居酒屋黎講算係咁,期待更多既進步空間,好既愈做愈好👍