2022-11-18 54 浏览
今日去左柯士甸站附近食日本野。店面用上日式敞門設計,環境裝修平實,坐位舒適,非常有日本居酒屋的感覺。餐廳如其名主打日式串燒,菜單上仲有數十款地道日本美食,一品料理、日式鍋物、天婦羅、拉麵、茶漬飯、特色飯漢堡、佐酒小食等,一應俱全。以番茄作為前菜,配上自家製的醬料,令胃口大開。鹽燒雞中翼:燒得恰到好處,雞肉保持嫩滑。監燒封門柳:濃香牛肉味勁出,切粒狀都唔會好韌。三文魚茶漬飯:三文魚很鮮味,配上昆布湯,好清甜,跟一碟醃蘿蔔。長崎豬骨湯豚肉腩片鍋:勁多配料,令個湯底加倍濃郁,特別一讚,個獅子狗會爆芝士,好正。日式鰻魚炒飯:飯炒到金黃色,乾身不油膩,非常有鑊氣。燒日本芝士年糕:用紫菜包住件年糕,好Kawaii。日本甜蕃薯仔:軟綿綿,好味道。奇異果乳酸梳打:清新又解渴,仲好大杯。餐廳很用心製作每款食物,仲會在每款串燒上放一片檸檬及蓮藕片,真係不惜工本,好有誠意。
今日去左柯士甸站附近食日本野。

以番茄作為前菜,配上自家製的醬料,令胃口大開。

鹽燒雞中翼:燒得恰到好處,雞肉保持嫩滑。

監燒封門柳:濃香牛肉味勁出,切粒狀都唔會好韌。

日式鰻魚炒飯:飯炒到金黃色,乾身不油膩,非常有鑊氣。

燒日本芝士年糕:用紫菜包住件年糕,好Kawaii。

日本甜蕃薯仔:軟綿綿,好味道。

奇異果乳酸梳打:清新又解渴,仲好大杯。