2021-07-08
太耐無去旅行,一直好掛住日本既居酒屋,雖然我唔係好飲得酒,但就係鍾意果種氣氛!進場時店員會打太鼓,再講歡迎光臨,即時好有氣呀。坐底第一時間就點左飲品先,去居酒屋第一條規舉就要叫飲品,由於我們今天唔想飲酒,所以叫左三杯梳打。🔸野莓乳酸梳打 / 蜜桃乳酸梳打 / 青檸乳酸梳打自己飲左蜜桃乳酸梳打,桃同乳酸味都幾明顯,不過甜左少少,等d冰溶番少少就岩岩好。食串燒、燒肉、鍋物飲番杯凍野,真係好夾。🔸刺身: 三文魚、赤蝦呢度既刺身可以自己散叫,而且價錢唔貴,自由組合想食既刺身。 三文魚切得好厚,赤蝦超級大隻,兩者都好鮮味。🔸串燒: 和牛舌、白蔥豬肉串、鹽燒雞翼、燒雞肉串每樣串燒都叫左少少,和牛舌夠爽口、燒雞肉串原來仲有大蔥,有大蔥加持下即時變得清爽。白蔥豬肉串、鹽燒雞翼🔸壽喜燒:A4黑毛和牛(200g+追加100g、烏冬)只係唔洗$300已經有壽喜燒食,仲要係黑毛和牛都算幾抵,牛肉好大片,入口好重油脂味,而且比想像中有牛味!!三人都大讚牛肉係今晚最回味既食品之一,好彩我地驚唔夠食已經早早追加100g牛肉。套餐仲會配一份蔬菜,追加部份除左牛肉外仲可以再追加其他配菜,其中推薦要加烏冬!吸收晒湯汁後烏
進場時店員會打太鼓,再講歡迎光臨,即時好有氣呀。
🔸野莓乳酸梳打 / 蜜桃乳酸梳打 / 青檸乳酸梳打
🔸刺身: 三文魚、赤蝦
🔸串燒: 和牛舌、白蔥豬肉串、鹽燒雞翼、燒雞肉串
🔸壽喜燒:A4黑毛和牛(200g+追加100g、烏冬)
只係唔洗$300已經有壽喜燒食,仲要係黑毛和牛都算幾抵,牛肉好大片,入口好重油脂味,而且比想像中有牛味!!三人都大讚牛肉係今晚最回味既食品之一,好彩我地驚唔夠食已經早早追加100g牛肉。套餐仲會配一份蔬菜,追加部份除左牛肉外仲可以再追加其他配菜,其中推薦要加烏冬!吸收晒湯汁後烏冬甜甜地好好食,簡直係吸收晒所有精華。
🔸澳洲M6和牛(150g)鐵板燒
上菜時店員會幫忙將肉放係鐵板上,基本上30秒左右就可以翻面(當然要睇番自己食果陣既情況),配有燒肉汁。加$25仲可以有蟹膏飯、沙律同湯。 牛肉係M6澳洲和牛,油脂一定無A4和牛重,但肉質會較紮實,點上燒肉汁再配飯幾好味。
整體食物好多選擇、因為胃既容量有限不能試晒,但不論係前菜、串燒、小食、燒肉、刺身等都有,加上做緊精類飲品50% off,如果鍾意飲酒既話,的確係一間好適合同朋友聚會吹水既餐廳,而且店內氣氛都唔錯,突然好掛住日本想食居酒屋呢間幾適合。