2023-08-11 18 浏览
之前返工經過紅磡見到啟岸巷子,見到呢個地方個裝修好有日本小巷既感覺,入面有唔少餐廳,今晚收工同男友黎搵下有咩好食。街頭見到鳴虎石頭燒,入面寬敞同木色做主調既整體感覺好舒適。自助一人火鍋價錢好平民,有4款湯底8款肉類,我地叫左壽喜燒同鰹魚昆布湯,肉類我地叫左一個美國牛胸腹同北海道黑豚肉眼,個鍋入面本身已經有幾款蔬菜,每人加$28仲可以享用埋自助沙律吧,呢個價錢黎講,自助吧食物既選擇都唔少,有各式各樣既丸類、蔬菜類同麵食。壽喜燒湯底味道香濃,唔會太鹹,牛胸腹油脂既分佈比較多,但食落都唔會好油膩。鰹魚昆布湯比壽喜燒味道清淡少少,但鰹魚味好濃,黑豚肉眼都好厚,唔會太肥同咬落唔會韌。另外再追加左4隻日本廣島蠔,肥美鮮甜!呢度仲有幾款串燒,我地都叫左個鰻魚串同免治雞肉棒試試,雞肉棒仲有配埋個生雞蛋沾住食,整體都好出色!最後當然唔少得啤一啤佢!

街頭見到鳴虎石頭燒,入面寬敞同木色做主調既整體感覺好舒適。

最後當然唔少得啤一啤佢!