2024-05-06 283 浏览
嚟到荃湾呢间日式家庭式嘅Cafe一入到去个装修好亲切仲有好多书喺度俾大家睇除咗有便当套餐之外,佢仲有三文治嘅套餐同埋呢一个调色版嘅甜品见到旁边嘅人都有叫,但想食嘅嘢真系太多呢啲真系要留返下次先😢我哋叫咗3款热菜+1款冷菜嘅一汁多菜定食热菜有和风黑松露乌贼堡(墨鱼汉堡)-黑松露嘅味道几浓郁,配搭埋墨鱼嘅鲜味,几好食得来又几弹牙安格斯牛栉瓜卷配自制洋葱苹果酱 五成熟 -冇谂过定食都可以选择肉类嘅熟度,入边仲食到一片片嘅翠玉瓜同埋秘制Masala鸡-酱汁嘅味道好浓郁,非常开胃冷菜就叫咗左口鱼秋葵伴柚子醋樱花虾-左口鱼嘅油脂好浓郁,配搭埋秋葵都非常之解腻白饭我哋仲追加咗樱花虾+酱油,有咗樱花虾嘅加持,成碗白饭即刻变得劲鲜甜饮品方面就叫咗接骨木花蜜配青柠(热),就非常之润喉食完正餐当然唔少得要试吓佢嘅邪恶甜品油治及轻忌廉,系呢排日本东京兴起嘅甜品将两块多士油炸之后再放上轻忌廉,之后再加上唔同嘅配料同埋麻糬柚子开心果多士加麻糬-开心果碎好澎湃,轻忌廉层次做得唔错,加埋麻糬嘅口感食落去好满足另外我哋仲叫咗个蓝莓多士加麻糬,今次有埋生果同埋蓝莓酱嘅加持,令到整份多士有多少少清新嘅感觉,麻糬嘅份量都好多

嚟到荃湾呢间日式家庭式嘅Cafe
一入到去个装修好亲切
仲有好多书喺度俾大家睇

我哋叫咗3款热菜+1款冷菜嘅一汁多菜定食
热菜有和风黑松露乌贼堡(墨鱼汉堡)
-黑松露嘅味道几浓郁,配搭埋墨鱼嘅鲜味,几好食得来又几弹牙
安格斯牛栉瓜卷配自制洋葱苹果酱 五成熟
-冇谂过定食都可以选择肉类嘅熟度,入边仲食到一片片嘅翠玉瓜
同埋秘制Masala鸡
-酱汁嘅味道好浓郁,非常开胃
冷菜就叫咗左口鱼秋葵伴柚子醋樱花虾
-左口鱼嘅油脂好浓郁,配搭埋秋葵都非常之解腻
饮品方面就叫咗接骨木花蜜配青柠(热),就非常之润喉

食完正餐当然唔少得要试吓佢嘅邪恶甜品
油治及轻忌廉,系呢排日本东京兴起嘅甜品

柚子开心果多士加麻糬

钟意食麻糬嘅朋友记得要试吓