燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
2025-06-22 0 浏览
位於天后的「燒肉屋」,員工有温度(好似韓燒咁😂) ,有親切感!雖然是小店,座位間距完全沒有問題,都坐得好舒服,員工招呼周到有禮貌。先講燒烤器具,餐廳捨棄了以往的明火,冇咁大油煙,都會坐得舒服好多。燒爐分別有格仔網同鐵網,可以自己揀,我就發現格仔網好用啲,唔黐底。$348 兩個鐘任食,性價比係幾好,亦有好多選擇,最誇張竟然可以食到和牛!😋牛舌芯切得厚薄適中,超級嫩!口感彈牙,非常重嘅牛味,不斷encore;美國安格斯封門柳油脂分布均勻,肉味濃郁,輕輕一灑海鹽就已經好夠!特別要叫荔枝牛肩胛串串!香氣四溢,甜中帶d煙燻味,估佢唔到咁夾。澳洲和牛M7牛板鍵Juicy,油脂分布算係入口即溶,鎖住大量肉汁。海鮮方面,蒜蓉牛油烤帆立貝鮮味十足,香氣撲鼻;泰式生蝦就酸辣開胃。最緊要食得衛生!食完生嘢都冇事!任飲啤酒配上任食榴槤,真係有啲飽,差啲食唔落🤪最後仲有2盒Häagen-Dazs雪糕收尾,實在完美。同場有客人慶祝生日,播埋生日歌!

任飲啤酒配上任食榴槤,真係有啲飽,差啲食唔落🤪