2019-07-03 96 浏览
今日嚟到大角咀大全街, 食日本嘢千之味嘅門面唔錯 點呀唔係啲咩 求求其其嘅裝修。 入到店內 ​ 簡約木架上放了一些裝飾品作一些點綴, 可見得其心思。​ 這裏有各式各樣的日本食物。由最基本的壽司刺身, 烏冬 ,燒物, 丼都有。首先我叫咗 火炙三文魚腩壽司 火炙牛肉壽司和火炙左口魚邊壽司。三文魚腩油脂分佈很好驚火炙後少量 油脂滲透出來 以至可以達到入口即溶嘅感覺。 而其餘的壽司也 不錯 牛肉沒有筋 容易咀嚼。再來便是七味雞翼, 雞翼肉質 幼滑 而雞皮上的七味粉份量恰到好處。少量辣味 而不會太鹹。生薑豚肉手打烏冬為主食之一, 上面有一隻溫泉蛋及大量的豚肉 而湯底 好像有一些雞湯味。最後便是蒜香三文魚帶子炒飯, 香味十足, 但是不知道是帶子還是蒜頭, 有些微苦澀味, 整響了一些味道。 整餐總括而言也算不錯。​
今日嚟到大角咀大全街, 食日本嘢
​ 這裏有各式各樣的日本食物。
由最基本的壽司刺身, 烏冬 ,燒物, 丼都有。