我第一次寫食評,因為從未食過咁不知所謂。以前食過金倫中心間燒魂,係有個爐自己燒任食個種。諗住呢間都ok,結果衰到無人有! 首先呢間並非自己燒,而係點order。都唔緊要。點燒雞翼同雞軟骨可以前後四張order,其間又催又叫都無回應,等左兩個鐘先來第一碟。燒三文魚一坐低已點,等到兩個鐘後先宣布話反應熱烈賣曬喎!其實根本由頭到尾全場都無人有食過。 服務人員太少。一行有十幾張枱,平均都係得一個人招呼。仲未計個服務員本身已捧住成盤野,想交order紙或者叫佢都好難。 仲有其中一個類似經理或部長嘅態度都非常敷衍。隔離枱有食客叫左天婦羅,想問佢比天婦羅汁,答案竟然係“我地呢度唔會有” 。我當堂笑左。因為我正正先前就問另一個服務員攞左碟! 講下食物,壽司刺身麻麻。壽司啲飯超難食。天婦羅蝦裡面軟淋淋,一啲都唔爽口. 爭在未至於變壞!清酒煮蜆可以完全無味。最犀利係燒雞翼,係先烚熟或者燘熟9成,然後再係咁而燒下個表面。燒牛脷可以唔熟,仲係生咬唔到。仲有話dreyers雪糕任食,其實只係不知名牌子雪糕放係dreyers雪櫃裡面啫,仲難食過雀巢。而且仲要雪到超硬,出盡力先到幾塊雪糕片. 可能擺左
講下食物,壽司刺身麻麻。壽司啲飯超難食。天婦羅蝦裡面軟淋淋,一啲都唔爽口. 爭在未至於變壞!清酒煮蜆可以完全無味。最犀利係燒雞翼,係先烚熟或者燘熟9成,然後再係咁而燒下個表面。燒牛脷可以唔熟,仲係生咬唔到。仲有話dreyers雪糕任食,其實只係不知名牌子雪糕放係dreyers雪櫃裡面啫,仲難食過雀巢。而且仲要雪到超硬,出盡力先到幾塊雪糕片. 可能擺左好耐.
團購價連加一,每人要二百五。同正價幾乎一樣。但質素衰過其他二百元左右嘅日式任食。奉勸大家錢多都唔好來食。
2013-04-06