想當年我都好中意食吉吉,無論系牛肉飯定系一人邊爐都成日去食,但唔知點解宜家個心已經唔系佢到Sukiya 款式多,配搭多,早餐營養豐富,仲可以選擇分量,最平一碗牛丼都只系$25 (S), 連LL size都只系$45仲有唔同款色既丼飯例如牛肉,燒肉,咖喱,雞,鰻魚,仲有唔同期間限定既丼飯添,唔少得更系一人火鍋啦~每次去都大排長龍, 今次系lunch time再遲少少既時間去就唔洗排。香蔥溫泉蛋牛丼 (+$10套餐) $44聞說系日本,尼個系人氣之選,對於食蔥唔抗拒既我,更要要試下。可以見到新鮮既蔥粒已經佈滿曬成碗既面。超香呀!再加埋只溫泉蛋, 超級濃郁,系食蔥既樂趣啊~牛肉就正常發揮~😋😋UMAI:7/10 三色芝士牛丼 (+$10套餐) $44芝士碎都唔少,表面未溶,但將佢撈埋飯之後都可以用僅餘既熱力溶左d芝士。無野好講,芝士加咩都好食!芝士控舉手!😋😋UMAI:7/10 炒通菜尼個有驚喜,用蒜蓉炒,味道剛剛好,好過預期,menu寫就系青菜,無估到會系炒通菜😋😋UMAI:7.5/10 同場加映~~🎉Sukiya 都可以食一人小火鍋,暫時我同咩咩就食過牛肉壽喜燒鍋 ($65) 但就無影到

香蔥溫泉蛋牛丼 (+$10套餐) $44
😋😋UMAI:7/10

三色芝士牛丼 (+$10套餐) $44
😋😋UMAI:7/10

炒通菜
😋😋UMAI:7.5/10

同場加映~~🎉
Sukiya 都可以食一人小火鍋,暫時我同咩咩就食過牛肉壽喜燒鍋 ($65) 但就無影到,店內仲有其他口味既。食完都夠飽既,食到最尾有d重口味,揾次再去食完再同大家分享~
🌟整體CP值:8/10 唔食吉吉好選擇,滿足左我想食牛肉飯既心❤
2021-05-05