2017-07-15 78 浏览
聽同試介紹過樂天經典唔錯,今日同朋友食飯,又想坐得舒服d傾下計,又想食好d,就揀左樂天經典,一嚐南洋風味!點左5款食物,款款都各有特色😋酥炸豬肉蝦棗 ($68): 以前逢過時過節,婆婆都會整呢個菜式俾我地嘆,唔使一陣就食晒!今日見到呢個菜,好心動又點左,果然無失望,而且係我食過相當唔錯的亞洲小食!外皮酥脆,外脆內軟,豬肉同蝦都好彈牙,而且加左唔少香料,再點上桔油更令呢碟小食錦上添花😋金絲麥片蝦球 ($135): 蝦球就食得多,麥片蝦球就真係第一次試喇!經典得黎又創意無限👍🏻係稍咸左少少,但配飯應該一流😋而且發覺原來麥片同蝦球可以好配😋😋😋大大隻蝦球沾上香脆的麥片,彈牙可口!三杯鴕鳥肉煲 ($116): 猶豫左一陣究竟點唔點鴕鳥肉好,擔心會唔會太創新自己唔敢食😂但食物一到就知道自己的擔心係多餘ge😆味道香,肉質嫩,而且一點都唔肥膩!原來無咩脂肪的肉都可以咁嫩滑,一點都唔韌!而且醬汁香香甜甜,撈埋d乾薑片真係非常惹味!值得一試👍🏻金銀蛋浸時蔬 ($83): 平時食完菠菜都會覺得好"鞋''口,今次難得食到鮮嫩ge菠菜,而且湯底清甜,唔錯!古早魚香老鼠粉煲 ($98): 古早魚香老鼠粉煲利用左

古早魚香老鼠粉煲 ($98): 古早魚香老鼠粉煲利用左鹹魚同各種唔同香料煮成,味道濃郁,口感獨特,加左檸汁微酸,挺開胃😃又是一道經典之作!

小食:小食係栗子同花生,本來無期望,但居然有驚喜😃花生同栗子都好夠味!甜甜地好好味!