2025-06-11
今日同媽媽、阿囡去天后,主要去這間傳統好味足料甜品店,老店搬咗黎這邊,方便我哋😘環境乾淨又明亮,舒適坐位及設計簡潔,牆上面有不同圖畫及畫作;服務員哥哥及姐姐都好友善,有禮又細心,仲同阿囡講笑同佢玩。我哋點了主打桑寄生蓮子蛋茶、石磨合桃糊、新出品冰花馬蹄爽;小食:炸雞全翼、全蛋雞蛋糕、自家製蘿蔔糕桑寄生蓮子蛋茶這個桑寄生蓮子蛋茶真係深深俾佢嘅味道吸引,桑寄生味道剛剛好,蓮子是每日人手逐粒去芯,蓮子好軟又香、雞蛋顏色完全吸收了桑寄生茶入味得不得了;這個補而不燥,補肝補腎,更可幫助調經補血的聖品真的是男女老少都適合,必點甜品冰花馬蹄爽新品好適合熱氣又炎熱天氣,馬蹄一粒粒晶瑩剔透,好爽口好清爽,冰花好靚好滑,甜度剛剛好,阿囡喜歡這個清香合桃糊合桃糊一睇就知足料,是用原材料炒香烘焗再石磨,好香合桃味,足料香滑,補腦益智。全蛋雞蛋糕這個好靚好鬆軟,健康全添加,全用雞蛋、糖及麵粉製作,雞蛋香又甜度適中,又是阿囡最愛自家製蘿蔔糕我好喜歡食蘿蔔糕,特別係自家製,出面好多都加太多粉,這個厚身又煎得外脆香口,內面軟滑又多料,食到大大粒臘腸條條蘿蔔,口感一流炸雞全翼這個熱辣辣即點即炸,外脆卜卜、內面雞肉多汁嫩
甜品
自家製蘿蔔糕
自製蘿蔔糕
炸雞全翼
炸全雞翼
這個熱辣辣即點即炸,外脆卜卜、內面雞肉多汁嫩滑,加上雞翼醃仔得好入味,咸咸香香好惹味
這間必會帶朋友家人再來,好傳統又健康,性價比極高