2025-08-14
話說喺觀塘做完運動,揀餐廳真係件困難事——要健康、清淡又唔失美味,仲要價錢合理,簡直係挑戰人生!👀 點知,就喺對面發現咗一間新餐廳「雲理」,見到有牛肉湯粉,清清地,好似啱我胃口,即刻衝入去試吓~💃我叫咗個牛三寶米線,配搭有牛丸、牛爽腩同鮮牛肉,簡直係「三寶合體」!🥩💥 飲第一啖湯,清甜又帶少少鹹香,完全無味精味,真係飲得健康又滿足。牛爽腩好彈好爽,有啲部位仲脆卜卜,質感超豐富;至於鮮牛肉,新鮮到上枱仲微紅,落咗熱湯慢慢熟,仲將鮮味融入湯底,飲到停唔到口!牛丸亦係真材實料,咬落有肉汁爆出嚟,令人一試難忘!🤤朋友叫咗牛爽腩拼吊龍,同樣好食,吊龍口感肥美啲,啱晒鍾意濃郁口感嘅朋友。🌟 每碗湯粉仲有時菜,今次配上豆苗,菜量多到冇得輸,豆苗焯得啱啱好,增添咗一層清新感,食完都覺得冇負擔,健康感爆棚!🌱一間健康又滿足嘅好選擇,尤其適合運動後嚟補充能量。價錢合理,食材新鮮,湯底無味精,絕對值得一試!💯✨