2011-07-09 188 浏览
朋友仔选来公司附近的试试既不用外出暴露在猛烈阳光下, 多好面包 随餐附送的面包仔, 三种口味; 虽然分辨唔到系来自咩品种, 但系觉得好好味。有软的, 外有芝麻既, 就好香~ 有d似餐包咁; 另外有只香草味的, 都系林身; 余下既就系好硬既法国麦包, 呢个就唔太钟意Croissant 呢度最出名既Croissant, 一场黎到点可以唔食呢?! 好香脆既外层, 内里软林林, YUMMY~~~ 而且仲系热辣辣, 好似新鲜出炉咁。难怪咁有名!!Egg mimosa layered with tuna & zucchini 先睇menu 其实唔知系咩, 只系觉得个名得意又唔知系咩就叫黎一试(有D take risk?!) 哈哈, 危中有机, 就食到个新野, 又几好味bor~ 佢系一层蛋白, 一层蛋黄蓉, 再一层吞拿鱼, 底层有d青瓜等蔬菜搞拌而成既野。如果4 层一齐食, 只会食到好浓既好咸既吞拿鱼, 本人recommend 一层层咁食先试到好味道, otherwise 就只会觉得自己笨左, 成百蚊去食罐头吞拿鱼而已。Crispy pocket 有4种口味选择, 我地叫左 braised
朋友仔选来公司附近的试试
既不用外出暴露在猛烈阳光下, 多好

Crispy pocket 有4种口味选择, 我地叫左 braised vegetables & tomato confit with mozzarella cheese. 虽然要等15分钟先整好, 但都好快手。有好浓既tomato 汁, 配埋mozzarella cheese, 后者简直系我既至爱。相反就唔系好食到有蔬菜做馅。Anyway 都系唔错既选择。

食完唔会有好饱既感觉, 不过食左好野, 感觉都唔差。临走见到好多靓靓既cakes, 下次要试埋个tea cake set 先~!

面包
Croissant