2K
上星期即兴约左同事黎呢度食lunch,今日食过返寻味,又黎食返餐先。餐牌好似一本杂志,有汤粉,捞粉,饭,沙律,小食,饮品等等,价钱中环黎讲真系经济实惠。是冧弹鸡沙律 $78 另加一上次食左是冧弹鸡全米椰子汤粉,今餐唔肚饿,叫左是冧弹鸡沙律。是冧弹鸡份量有6大件,同上次一样系脆皮炸鸡肉,口感外脆内嫩,今次多d鸡胸肉所以感觉唔太滑,不过好多肉食,可惜无左上次个甜甜酱汁味道就差d。沙律其实系青木瓜丝沙律,捞左红萝卜丝同少少青瓜粒加车厘茄,下底垫有生菜,加有脆口花生碎,份量可以,不过我期望沙律份量再多d,因为话嗮都叫自己做沙律。青柠檬水(跟餐)我以为系青柠,点知系普通柠檬两片,失望。我呢个餐埋单$86,座位正常,服务过得去,卫生可以好少少。中环呢个价钱有位坐唔赶客都算好抵食。
是冧弹鸡沙律 $78 另加一
是冧弹鸡沙律

青柠檬水(跟餐)
青柠檬水
我以为系青柠,点知系普通柠檬两片,失望。

2022-08-26