2020-12-14 70 浏览
孖啡都算係幾出名嘅旺角樓上Cafe,未有疫情前同舊同學聚會都間唔中上嚟呢到,貪呢到地理位置夠晒方便,野食選擇夠大眾化,又可以一大班人一齊玩下唔同嘅Board Game,質素咁多年嚟亦保持到穩定水準,環境好舒服(特別係而家人少),呢日就約咗個舊同事上嚟傾下計、食個飯咁。呢到有幾個Dinner set,唔夠食可以再加小食。我呢日就叫咗個黑松露野菌意大利飯,濃郁黑松露味相當,配埋意大利飯獨有Creamy質感,絕對係一個無得輸嘅組合。另外,唔好睇佢份量唔係好多,但係食晒成碟飯落肚就已經好飽肚。 朋友就嗌咗呢set軟殼蟹黑松露意大利粉,一樣都係好重黑松露味,佢覺得呢個意粉軟硬度唔錯,唔會話太硬/太軟。成碟意粉嘅調味功夫做得唔錯,大大隻軟殼蟹好滿足!跟餐兩杯飲品,分別有呢杯審判 (青蘋果,菠蘿,薄荷,檸檬沙冰)同埋呢杯惡魔 (藍莓鮮打沙冰)跟餐加$28,可以加配一件芝士蛋糕,質素叫做可以!埋單落樓三百蚊鬆啲,食物質素唔錯、環境又舒服,相當滿意。

同埋呢杯惡魔 (藍莓鮮打沙冰)
跟餐加$28,可以加配一件芝士蛋糕,質素叫做可以!

埋單落樓三百蚊鬆啲,食物質素唔錯、環境又舒服,相當滿意。