銅鑼灣Fuhn 北美越式牛肉粉出名好食無人會懷疑吧!新裝修過後都好耐無上過黎,心血來潮,食番碗牛肉粉都咪話唔過癮。而且仲多左好多新菜單,係舊menu無的,yum yum新menu我喜歡特式牛肉湯河粉 148Fuhn新menu上的特式牛肉湯粉和牛牛丸,比起舊果個招牌菜 滋味更加升級, 原因係今次用上和牛去做主菜,先嚐一啖湯頭, 湯色清澈飲落純厚, 一飲就知冇落味精, 而且仲散發出淡淡的越南香菜味,和牛牛丸彈力十足,而且咬落啖啖油香 安格斯牛, 肉味香濃,富層次感,牛筋片牛腩麵牛栢葉咬落爽口, 河粉仲煙煙韌韌有米香,good job。越式香茅牛仔骨128新menu 仲有越式香茅牛仔骨,牛仔骨 入口鬆軟,香茅仲能夠為菜式帶來清新味的茲味,減低肥膩感。芒果扎肉米紙卷68絕對係清新而飽肚之選, 米紙卷內皮煙韌,入面粉絲份量亦都,多生菜爽脆,扎肉有口感,芒果仲帶嚟酸酸嘅清香味道,開胃呢咸檸梳打30飯後當然要叫番杯鹹檸梳打吧! 一啖落肚,清新非常。餐廳仲送左椰絲蛋糕仔比我地, 少甜得黎又點榔子香味, 個口感超得意~~滿足!

特式牛肉湯河粉 148

原因係今次用上和牛去做主菜,

先嚐一啖湯頭, 湯色清澈飲落純厚,
一飲就知冇落味精, 而且仲散發出淡淡的越南香菜味,

和牛牛丸彈力十足,而且咬落啖啖油香

安格斯牛, 肉味香濃,富層次感,

牛筋片牛腩麵牛栢葉咬落爽口,

河粉仲煙煙韌韌有米香,good job。

越式香茅牛仔骨128

芒果扎肉米紙卷68

咸檸梳打30

飯後當然要叫番杯鹹檸梳打吧! 一啖落肚,清新非常。