2018-03-16 239 浏览
之前我食過銅鑼灣分店八重鮮的層層蒸海鮮,同韓國的模式一樣,海鮮新鮮,可以再番食,今次去左黃埔分店。新裝修幾靚呀!見到有韓國直送果汁,打邊爐一定有野飲呀!非常之有梨味及梨肉又夠大罐。上面有個大鍋二層及有個漏斗可計算每一層蒸幾耐。確保唔會overtook!我地食客食到佢最正情況睇番我地主角出場。原隻先活日本松葉蟹,非常期侍。我曾經係日本食過,正!第一層是河東郡松葉韓牛,夾住蘿蔔一齊食,非常鮮嫰,牛肉味濃。第二層到主角蒸松葉蟹腳,每條多汁鮮味,蟹肉鮮味無與倫比。果然好食要好食材。氣鍋邊爐料十分富富,有松葉蟹蟹身、海蝦、花甲、廣島蠔、八瓜魚、韓國魚條、花膠魚板串、日本南瓜、玉子、番薯等所以十分豐富。濃湯番茄湯底加入蟹殼及蟹糕,非常鮮味。我們就用這個湯底打邊爐。每人每位500元有找食海鮮,相當滿足

新裝修幾靚呀!

見到有韓國直送果汁,打邊爐一定有野飲呀!

非常之有梨味及梨肉又夠大罐。

我地食客食到佢最正情況

每人每位500元有找食海鮮,相當滿足