2023-12-10
今次黎到呢間新開嘅樓上火鍋店「叄樓火鍋」,餐廳嘅裝修好古色古香,環境都好乾淨舒適,估唔到香港都有呢啲咁主題式嘅火鍋店😍除左個環境特別之外,最吸引我嘅就係佢嘅松葉蟹冬瓜鍋😍😍諗住都係湯底唔會太大隻,點知係好大隻勁足料!而且蟹肉質鮮甜,加上冬瓜索曬個咁鮮甜嘅湯底,就咁食個湯已經好正😋😋😋邊爐材料方面,我地叫左個手切牛小排,啲牛非常新鮮,似係手切牛,所以好有牛味👍🏻👍🏻丸同餃都係手工嘅,所以完全唔會有冰鮮嘅感覺,而且好足料😋😋 另外佢地嘅響鈴係鮮炸響鈴😍😍😍上嗰陣仲係熱辣辣!非常香,食材方面真係好有誠意,有驚喜😍👍🏻蔬菜拼盤方面就正正常常,都係唔同類型嘅蔬菜都有,當中嘅粟米特別甜👍🏻最後當然要叫個烏冬黎索曬所有精華啦😍😍總括嚟講食材嘅質素高,而且環境特別又舒服,值得推介👍🏻👍🏻