2019-10-21
好耐無食日本野啦, 個fd話去H8食德美壽司, 我就第一次食, 上去之前上過網睇好似好唔錯, 攪到我有d期待。刺身盛合 美五種刺身包括, 吞拿魚, 三文魚, 油甘魚, 帆立貝同埋甜蝦, 仲有德美玉子燒。刺身果然無令人失望, 好新鮮! 亦都切得厚薄適中, 甜蝦係大大隻既唔係平時食個種蝦毛仔甜蝦軟殼蟹手卷紫菜脆身, 軟殼蟹新鮮炸熱辣辣夠脆夠香口, 入面仲有牛油果蓉鰻魚炒飯相當有驚喜既一個炒飯, 用石窩上保持住高温熱辣辣, 飯炒得乾身粒粒分明又均勻, 入面加左香蔥提升香味, 最重要係鰻魚粒對比係出面食既鰻魚炒飯相對大粒又多, 相信大家都試過食鰻魚炒飯係完全唔覺鰻魚既存在, 依度唔會之餘仲啖啖都會食到焦香既鰻魚肉! 加埋木魚絲既香氣, 非常好食! 最尾原來有甜品送, 抹茶紅豆牛奶糕點, 抹茶同紅豆味都幾出, 細細件唔太甜, 都已經好滿足我地走既時候8點都未到, 外面已經埋滿哂排隊既人, 依度刺身食材新鮮, 熱食亦煮得出色, 唔怪得咁多人排隊都要食啦
刺身盛合 美
軟殼蟹手卷