2023-02-09 127 浏览
上星期同屋企人四個人去咗長沙灣青山道嘅616牛肉火鍋專門店,都非常近地鐵站,行都唔會太耐,到左門口見到d肥牛既相已經覺得啲肥牛真係好靚,脂肪均勻,唔會白色一塊脂肪望到都覺得肥,咁當然要入去試清楚d牛係咪真係同d相咁靚先。今晚好在有book到枱,因為佢已經好快訂滿左位,好在book左就去到有得坐,服務員態度都整體係好,不過真係太多客人,所以服務員都忙到不得了,佢有兩個拼盤嘅牛俾你選擇,一個拼盤有唔同部位或唔同地區既牛,因為想試下唔同肉有咩分別,所以叫哂兩款拼盤,牛就真係好靚,同相一模一樣,薄切牛肉好快就熟,店員話放入滾水8秒就食得,要d牛夠新鮮先可以咁食,不過認真講佢d牛真係幾多選擇,而且價錢都正常,4個人食飽哂都係$17xx,總括嚟講鍾意食牛嘅人呢間嘢真係必要試
牛肉
2023-02-02