2020-11-21
呢間新開嘅餃子🥟店主打每日新鮮製造無添加味精嘅餃子,健康又美味👍🏻☺️。雖然店舖嘅位置係西營盤山上唔太起眼,但都有唔少食客捧場!韭菜豬肉煎餃($36/6隻) 餃子即叫即煎上枱時熱辣辣,餃子皮煎到香脆又唔會乾身,一咬落去d汁必哂出黎好juicy!食落唔覺口渴,係名副其實無味精嘅健康餃子。骨膠鮮魚湯鮮蝦雲吞 ($52/ 10隻) 雲吞皮薄餡靚,每粒都有半肥瘦豬肉同埋大大粒嘅鮮蝦,蝦肉爽口彈牙非常新鮮!湯底香濃又清甜,啖啖都係濃郁嘅鮮魚味。😋👍🏻自家製鹿兒島豬軟骨飯($59) 豬軟骨花左好多時間去炆,炆到好入味亦都炆得好腍。但個人覺得餃子比客飯更出色。美顏骨膠鮮魚湯浸菜心苗 ($32) 菜心青翠嫩口,上湯清甜得黎唔會太鹹,飲多幾啖都唔會口渴。店主特別推介自家特製嘅辣菜甫同埋水制冷泡烏龍茶!菜甫同埋餃子一齊食別有一番風味,再飲番啖冷泡茶,生津又解渴💖👍🏻!