2018-05-10
新開嘅廚師發板,師傅同客人之間好親密,有講有笑一晚都食得幾開心。餐廳座位好多有分吧枱同埋另外有房,見到佢嘅午餐都好抵三百幾蚊就有10件壽司,下次有機會一定要試。前菜非常之漂亮,有蟹肉薯蓉同埋蛋,仲有牛蒡係隔離非常開胃,師傅好詳細咁介紹嘢食上面有啲咩同埋佢哋嘅食法。真雕 雕背+雕腩,腩嘅位置多油份,最緊要好新鮮總共有3件。赤貝 前面格仔切法,會令刺身嘅口感脆d ,後面紫菜包赤貝裙邊,非常之爽口 ,個卷有青瓜絲 芝麻幾特別。煮八抓魚 上面係山葵莖 balence 返個海水鹹 八抓魚有咬口d。北海道牡丹蝦 包住蝦膏 蝦脊 配下面脆脆蝦膏 後面係蝦腳天婦羅,炸過嘅蝦頭真係好好味而且佢嘅膏好鮮甜。蒸鮑魚 鮑魚肝醬 先原味 後點醬 最後撈飯 飯面係山椒鹽,三種唔同嘅食法最鍾意係完味,食得出鮑魚嘅鮮。其他嘅食法都好特別師傅真有心。左口魚昆布漬 壽司 白身魚 有昆布ge味道係入面左口魚裙邊,油脂感有咬口。小肌 醋漬,唔係每人都食得慣但係我就覺得好好食,有人會唔鍾意佢嘅味道,不過識識嘅人一定要試吓佢你會一試愛上。獅魚 燒過 皮脆 似鮪魚濃郁魚味 火燒味日本大蜆,一隻一件壽司,煮ge時間火候啱啱好拿捏,唔
真雕 雕背+雕腩,腩嘅位置多油份,最緊要好新鮮總共有3件。
左口魚昆布漬 壽司 白身魚 有昆布ge味道係入面
左口魚裙邊,油脂感有咬口。
獅魚 燒過 皮脆 似鮪魚濃郁魚味 火燒味
日本大蜆,一隻一件壽司,煮ge時間火候啱啱好拿捏,唔會太un,依然彈口和鮮甜,跟鰻魚汁甜甜地。
燒魷魚
兵庫縣赤瑞蠔 酸汁啫喱 酸辣蘿蔔 ,燒得剛剛好,而且好爽口。
車海老,上面係蝦腳磨粉,2段蝦味,一段係悍蝦腳味,一段係海老原本的鮮甜 。
北海道帶子用了橘子鹽和昆布鹽 ,新鮮調味非常好。
毛蟹肉壽司,拆了佢嘅肉出嚟,無調味食原汁原味,所以真係好鮮甜,用紫蘇包過再放係飯面,所以係底層可以食到紫蘇既味道,
燒toro,非常肥美!上面燒過所以有油脂既香味。
uni手卷,海膽好鮮甜,餐廳將一板海膽拎出嚟嘅時候真係好興奮。
菠蘿超級甜係我食過最好味嘅,而且餐廳好仔細咁似開咗所以唔會食到好失禮。