2021-09-26 61 浏览
平時都好少過嚟香港仔,今日過嚟探朋友,朋友帶咗我食呢間Oystime,真係好有驚喜。叫得Oystime,一定要試吓佢啲生蠔。澳洲Tasmania嘅生蠔$10一隻,真係超抵食,於是決定嗌一打12隻黎試吓。啲生蠔賣相好靚,擠埋啲檸檬汁,食落真係好鮮甜。主菜要咗西班牙橡果黑毛豬,侍應推薦我哋要七成熟。兩個人食份量啱啱好。一切落去就知道啲肉質好林,食落真係好香肉味,又林又juicy,同佢嘅醬汁好夾。另外都好鍾意佢嘅配菜黑松露薯蓉,有好香黑松露味。虎蝦龍蝦汁扁意粉又係賣相一流。超大隻虎蝦海邊燒完放喺扁意粉上面,虎蝦肉鮮甜彈牙。意粉嘅材料都幾豐富,有菇、洋蔥、蒜頭同埋三色椒,龍蝦汁唔會太咸,成個配搭好好。下次有機會一定要再食佢嘅生蠔,都想試吓佢嘅刺身。

下次有機會一定要再食佢嘅生蠔,都想試吓佢嘅刺身