2021-08-08 361 浏览
旺角朗豪坊附近呢一間夫妻沸片,好多人都知佢係專食台式火鍋,主攻肉類,但竟然俾我發現咗佢做緊新鮮生猛嘅海鮮套餐!😱叫埋朋友過嚟一齊食,仲更加估唔到嘅係,佢嘅海鮮全部都係生猛貨,喺上台之前會俾你睇吓佢游緊水嘅狀態,等你心理更期待接下來嘅呢一餐😂我哋今次揀咗鴛鴦鍋,分別係麻辣同埋花膠雞,個花膠雞真係煲晒啲精華出嚟,喺未食之前已經每人飲咗兩碗湯☺️之後先加水沸野食而今次嘅一啲肉類丸類就變成配角了,完完全全比呢兩大盤海鮮K.O.!虎杉斑、手掌咁大隻嘅南非鮑、同埋拳頭咁大嘅元貝都好好食🤤蟶子亦都係,仲要呢個4人餐有成8條。紅蟹雖然唔大隻,但係肉質超級鮮甜。唯一比較可惜嘅係,海鮮唔似肉類一熟就變色,如果有埋每一樣食物應該淥嘅時間應該更加正,不過好彩我哋靠估時間都冇浪費到呢啲咁新鮮嘅食物😂