2018-10-31 61 浏览
好姊妹準備結婚,於是喺太子行街,兩個人行到又餓又攰,於是喺附近搵嘢食,係open rice 見到呢間餐廳,有近地鐵站,於是行去門口睇睇,見到係食海鮮,就入去試試一入門口已經見到有個小魚缸,龍蝦帶子鮑魚好新鮮坐低一睇餐牌,海鮮價錢唔貴,Shark shark 海鮮有四款醬汁,唔辣有蒜蓉醬,辣醬有青檸醬,茄辣醬,麻辣醬。姊妹最愛吃麻辣,一見到就話要點麻辣醬,辣到有分大中小我地太肚餓,先叫一份小食七味雞中翼有驚喜,即叫即炸,雞翼醃得好入味,炸得外層脆卜卜,咬落好juice 食完個雞翼,待應就係我地面前將包海鮮shark 幾下,一打開個膠袋,已經門麻辣香味已經撲出黎貴妃蚌鮮甜,烚得剛好,同麻辣味好夾, 麻辣令肉味更甜鮑魚有四只,大大隻,新鮮彈牙,沾上麻辣更野味聖子吸收麻嘅香味同辣嘅味道,食落野味又鮮味墨魚仔爽口,連埋辣椒一齊食,刺激開胃粉麵類都好吸引,搵日中午再黎試下!

一入門口已經見到有個小魚缸,龍蝦帶子鮑魚好新鮮

坐低一睇餐牌,海鮮價錢唔貴,

我地太肚餓,先叫一份小食

貴妃蚌鮮甜,烚得剛好,同麻辣味好夾, 麻辣令肉味更甜

鮑魚有四只,大大隻,新鮮彈牙,沾上麻辣更野味

聖子吸收麻嘅香味同辣嘅味道,食落野味又鮮味
墨魚仔爽口,連埋辣椒一齊食,刺激開胃

粉麵類都好吸引,搵日中午再黎試下!