2022-01-08 966 浏览
有n年都無去過朗豪坊搵食,今日去開旺角就去左「丸十壽司日本食堂」食lunch,原本其實係想試下個lunch set既,但因為星期六既關係,今日係無lunchset,唯有叫其他套餐🥲見到menu每一樣都想試,刺身,串燒,丼飯都覺得好正咁,最後兩個人分別叫左「松葉蟹肉海膽丼」同埋「米國牛壽喜燒(套餐)」。「松葉蟹肉海膽丼」($238):😉😉😉😉😉原本以為個丼飯唔會太大份,但黎到既時候又比想像中大份,同埋同圖一樣,松葉蟹肉鋪滿飯面,海膽都夠新鮮,成份丼飯都好夠鮮味,就算大大碗都好,食完好想食多份。「米國牛壽喜燒(套餐)」($248):😉😉😉依個壽喜燒就中規中矩,套餐跟既刺身三點當然夠新鮮,感覺壽喜燒既味道可以再濃啲啲,而個牛夠肥夠牛油香味,肥得黎都唔會太膩。個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉環境:😉😉😉😉😉員工友善度:😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉😉
「松葉蟹肉海膽丼」($238):😉😉😉😉😉
松葉蟹肉海膽丼

「米國牛壽喜燒(套餐)」($248):😉😉😉
米國牛壽喜燒

個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉
環境:😉😉😉😉😉