2020-10-19
土瓜灣食肆林立,內藏不少隱世高手。但唯獨日本餐廳真係少之有少,可能關人口結構issue.. 始終土瓜灣係舊區,加上人口老化問題嚴重,真係未必甘多人岩食日本菜。所以當我知道》禮;進駐土瓜灣真係天大喜訊 … 門外簡約,沒有過多裝飾,加添~禮~神秘感。一打開門,場內都有8成位滿《只不過係閒日》。最吸睛都真係要數數bar 台既大大個月亮,地方細細但仲有打卡位👍👍服務員招呼周到,貼心為我地推介左呢度既招牌菜;價錢方面都有平,中,高。《原來日本菜都係可以係大眾化價錢,但最重要都係食得開心,甘就物超所值la 》~ 脆皮鱔肥美嫩滑,外脆內嫩。燒到岩岩好,又唔會太老身。鱔魚難得無骨,可以一啖一口😋😋~鹹蛋豬肉棒呢款係推介菜式之一,鹹蛋豬肉,我諗起蒸肉餅,本身都怕食到成口油/肥豬膏。食過之後,呢個配合做小食出奇地討好,完成打破我固有想法。~蟹羔玉子燒玉子燒係好滑好滑好滑,正正常常。特別在內藏蟹羔,師傅真係比到好足料,一點都無馬虎。~黑松露A6和牛3文治呢份真係重頭戲啦~ 黑松露配和牛。雖然只得4件,但每一件都真材實料,厚厚和牛,肉質靚,煮得岩岩好。食每一啖都有層次感~~8件壽司拼盤新鮮就係好味。無得輸~生
~ 脆皮鱔
~鹹蛋豬肉棒
~蟹羔玉子燒
~黑松露A6和牛3文治
~8件壽司拼盤
新鮮就係好味。無得輸
~生蠔
日本餐廳有得食生蠔已經有驚喜,仲係$116有2大件。好新鮮,叫2件真係唔夠喉。