最近好耐無買衫, 同朋友去左旺角中心買完衫之後就勁餓 。就睇下附近有咩食,唔想再行咁遠。咁岩見到對面有間二煱頭,係任食雞煲之後打邊爐。我地叫左半份雞煲同半份黑椒豬手煲,雞煲叫左小辣,兩個煲都超入味😍,有無人都同我一樣特別鐘意食啲入哂味既京蔥🤤! 啲豬手都幾唔錯,我見佢燒啲豬手毛燒得幾乾淨!(利申:勁怕食依啲部位既時候,啲毛燒唔乾淨)之後我地就叫左藥膳湯底打邊爐, 個湯底食落又唔會藥材味太濃,入口幾溫和👍🏽 點左啲海鮮,有活海蜆、帆立貝、青口、花枝片、等等同埋必食肥牛。啲海鮮勁新鮮同鮮甜,每次落單都落番同一啲野🤤自助吧都估唔到有咁多款式既食材可以揀🤤 夾左好多唔同口味既丸、響鈴同菜😆 食多啲菜可以解膩😆(自以為) 同埋拎左唔同款既野飲黎飲,美連達既提子汽水、忌廉溝鮮奶、烏龍茶等等。食左勁多之後,臨走之前食埋雪糕😆😆甜品果然係女仔第二個胃,完全食得落😆😆