2018-12-27
朋友是個愛吃之人,所以今次就唔求其搵餐廳,而系特別上網找找。見依間餐廳近天后站,位置唔錯,野食就好味,就揀左依間。依排潮興健康版既雞煲,可以話系專為又鐘意食雞煲又驚熱氣既人而切。而依間餐廳同樣有依類健康之選。我地先叫左個滋潤椰子雞煲試試。滋潤椰子雞煲 $198好大煲,有全隻雞,等一陣已經聞到椰子同鮮雞既香味! 湯飲落好香甜煲耐左開始越來越多雞油,待應主動提供大湯匙同碗比我地去雞油,非常貼心!美國肥牛 $88個人認為系至抵食,份量多,好濃既牛肉味!水魷魚 $48 (抵食)墨魚滑 $68雙拼蚌 $108綜合水果茶 $33用左多款生果製作而成,好有心思。具有獨特既果味,系食火鍋雞煲既好配搭。巨蜂乳酸梳打特飲 $24相比水果茶,依杯特飲細好多,味道正正常常,個人建議加少少錢歎水果茶。值得一提既系食之前餐廳會提供調味料,稍後侍應會拎走,想加可以再叫侍應提供,唔錯唔錯。
滋潤椰子雞煲 $198
美國肥牛 $88
個人認為系至抵食,份量多,好濃既牛肉味!
水魷魚 $48 (抵食)
墨魚滑 $68
雙拼蚌 $108