金鶴拉麵除咗旺角、佐敦、土瓜灣、天后,佢係銅鑼灣開咗新分店啦,非常方便❗️店內環境好有日式feel,而且座位舒適😌🔸活燒蒲燒鰻魚飯 $238呢款係店長推介,個鰻魚同平時食到個啲係唔同,非常厚身,肉質又好彈牙,果然係新鮮燒出嚟!可以一試~另外配咗前菜係芥末八爪魚,好開胃🔸鷄白湯拉麵 $98我最鍾意食佢嘅鷄白湯拉麵,因為佢湯底濃郁又Creamy,全部都係鷄汁精華,拉麵質地屬偏硬身,所以好有口感,同日本食差唔多~入面仲有兩塊低溫慢煮日本赤鷄,和一塊慢煮豚肉叉燒,兩樣都好好食一定要試,塊赤鷄一啲都唔硬,非常嫩滑,有驚艷到我🤩仲有好多烤牛蒡絲,甜甜地又幾好食😋🔸咖哩炸鷄肉飯 $78抵食之選,只係$78就食到咁高質嘅飯好難搵!佢咖哩味好香又唔辣,係日式咖哩🍛烤鷄都做到外脆內嫩,咬落去又多汁,份量都唔少!🔸+$20可升級為套餐其實都幾抵加,有飲品&有小食,我加左慢煮豚肉叉燒,因為拉麵得一塊唔夠,實在太好食😋薄身又大塊,而且係嫩滑!🔸明太子手羽 $48裡面去骨,然後將明太子釀入雞翼內,再去炸!保留到雞汁,而且炸到外表好脆🍗
店內環境好有日式feel,而且座位舒適😌

🔸活燒蒲燒鰻魚飯 $238

🔸鷄白湯拉麵 $98

🔸咖哩炸鷄肉飯 $78
抵食之選,只係$78就食到咁高質嘅飯好難搵!
佢咖哩味好香又唔辣,係日式咖哩🍛
烤鷄都做到外脆內嫩,咬落去又多汁,份量都唔少!

🔸+$20可升級為套餐

🔸明太子手羽 $48
裡面去骨,然後將明太子釀入雞翼內,再去炸!
保留到雞汁,而且炸到外表好脆🍗