家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2018-07-20 210 浏览
工作辛勞,為左慰藉自己,要對自己好啲,今日相約友人食飯呻下又食下好嘢。衣間有丼、壽司、刺身熟食任君選擇,menu 寫著產地直送,好新鮮咁😍。我地首先品嘗東松島生蠔,比廣島蠔大點,日本生蠔我一向覺得淡淡的,這個蠔味清甜,無平時食果啲咁淡,落少少醬汁吊味~😋衣度嘅醬汁微辣好好味再來我地今次揀條魚原條刺身上,喺香港真係好少咁食,今日豪一豪佢,佢啲魚要用ipad 睇,因為睇供貨,有唔同魚,今次食眼仁奈,其實講我都唔識🤣,衣條係白身魚,佢配薄切,薄切就梗係配酸汁,肉質有咬口但係有唔會話咬極唔開,幾唔錯,又新鮮,魚骨仲可以揀炸同煲湯,咁加多少少錢就兩食,其實都唔貴。之後叫左個toro 丼share,食左條魚仲有toro,簡直係大滿足,衣個係中toro,唔太肥但係平均,上面用少少金箔點綴,賣相靚,toro口感好好,其實太肥我就唔鐘意食。食日本嘢我必食茶碗蒸,衣度茶碗蒸都唔錯,木魚味都濃,蛋滑。為了填滿我們生積嘅肚子,叫了壽司,三文魚、油甘魚、象拔蚌、蝦,件件都好新鮮又厚切,飯都啱我口味,因為真的不喜歡加得太多醋的飯。朋友們意猶未盡,再追加海膽,會跟飯同紫菜,大家可以diy 手卷、軍艦⋯喺海膽來之前已

衣間有丼、壽司刺身熟食任君選擇,menu 寫著產地直送,好新鮮咁😍。

食日本嘢我必食茶碗蒸,衣度茶碗蒸都唔錯,木魚味都濃,蛋滑。

喺海膽來之前已來了我們嘅脆炸魚骨,整條脆脆的好香口,點沙律醬食,送酒一流。