2018-01-24 1905 浏览
剛從日本回港,朋友見到好多美食靚相,一定要我陪佢食日本嘢!揀左豐洲水產海鮮丼專門店,聽聞店裏海鮮每天由日本空運到港,口碑唔錯。豐洲刺身拼盆$128刺身拼盆有中拖羅、三文魚、帆立貝、油甘魚,賣相已相當吸引☺️三文魚肥美,滿口油脂甘香,帆立貝入口綿滑略帶爽口,鮮味十足!油甘魚口感爽甜,中拖羅新鮮美味😋鮪魚鉸拖羅刺身!$128淡淡粉紅色既刺身,晶瑩剔透,濃濃的油脂甘香滿佈口腔,齒頰留香!😛蒲燒鰻魚、自家製明太子蛋卷丼$148鰻魚係朋友至愛,鰻魚本身夠大條,厚身肥美。微甜醤汁提升左蒲燒鰻魚既香味,沒有一絲的骨刺,證明師傅用心製作,飯粒沾上鰻魚汁好味!👍🏻暖暖既明太子蛋卷軟滑、日本蛋味好香,明太子微微咸香真係好夾!丼飯都跟上一碗麵豉魚湯,魚湯加入豆腐同大量蔥白,趁熱飲香濃唔腥。燒和牛串$58,熟度剛好。燒牛脷串$38和牛、牛脷切得幾大件,師傅燒得剛好,嫩身唔韌,保留肉汁,香濃美味!我這個牛牛擁躉好滿意!士多啤梨芒果石榴乳酸特飲$45在餐牌上見到幾特別,估唔到幾種水果mix埋一齊真係好好飲喎!酸酸甜甜好好味!抹茶蕨餅$18蕨餅係我最愛既質感,煙煙韌韌唔會太腍。甜度適中,抹茶味香濃微甘。我同朋友都好滿
剛從日本回港,朋友見到好多美食靚相,一定要我陪佢食日本嘢!
豐洲刺身拼盆$128

鮪魚鉸拖羅刺身!$128
蒲燒鰻魚、自家製明太子蛋卷丼$148
鰻魚係朋友至愛,鰻魚本身夠大條,厚身肥美。
燒和牛串$58,熟度剛好。
燒牛脷串$38
士多啤梨芒果石榴乳酸特飲$45
抹茶蕨餅$18
蕨餅係我最愛既質感,煙煙韌韌唔會太腍。
甜度適中,抹茶味香濃微甘。

我同朋友都好滿意食物既質素同味道,下次會再去幫襯。