2018-12-05
尖沙咀棉登徑一路都雲集好多特色餐廳,尤其是每次經過嵐橋丼飯專門店都會比佢吸引到,今次終於有機會試一試啦!餐牌非常清晰,所有丼飯有咩材料都show哂岀黎,一目瞭然!一落完單,跟餐嘅味噌湯就好快擺左係我地面前,味道唔會太咸,好開胃。鐘意拖羅嘅我當然唔執輸,叫左極上呑拿魚腩丼,成個飯嘅擺盤好有心思,尤其是扮鳥巢嘅鵪鶉蛋,食慾馬上大增,大拖羅有5塊,唔好以份量好小,實際上每塊都十分肥美,一咬落口拖羅嘅油香即刻必哂岀黎,超正。朋友叫左一個極上海之幸丼,材料超級豐富,鮑魚十分爽口彈牙,牡丹蝦十分鮮甜,連蝦頭都啜乾淨,池魚好新鮮,完全唔腥,松葉蟹鉗蟹味十足,最後海膽處理得相當好,唔會有怪味。我地仲叫左佢地嘅招牌關東煮,有野菜油豆腐同山芋魚肉餅,兩種材料都煮到入哂味,油豆腐仍然保持到濃郁嘅豆味,魚肉餅亦都好有口感,激讚
餐牌非常清晰,所有丼飯有咩材料都show哂岀黎,一目瞭然!