2020-03-19 7 浏览
尋日經過銅鑼灣,好想食日本嘢於是就去咗呢一間食丼飯嘅餐廳。佢返嘅種類都好多而且賣相好吸引,每一種飯都有自己嘅特色又唔會太雜。因為我想食海膽又想食魚所以叫咗一個海之幸丼,咩都有,甘價錢都相對貴啲食飯之前就叫咗個桃味梳打,甜甜地幾好味到個飯出場了,實物唔會比餐牌上面嘅圖片失色, 所有材料都好新鮮,賣相都好吸引好想即刻食咗佢。裏面有海膽,大拖羅,三文魚子,牡丹蝦,仲要有松葉蟹添。牡丹蝦非常之鮮甜,海膽唔使講新鮮,帶拖羅真係入口即溶,非常之軟流,油甘魚都好好食。食完個飯都非常之滿足,因為樣樣材料都好新鮮,好上等。我自己都食過好多間類似嘅,但係呢一間係自己比較鍾意,因為每個飯都好似有個主題一樣,唔會好似其他嘅鋪頭咁樣,只不過係將啲唔同嘅刺身擺埋一齊。

尋日經過銅鑼灣,好想食日本嘢於是就去咗呢一間食丼飯嘅餐廳。

食飯之前就叫咗個桃味梳打,甜甜地幾好味