2021-05-22 116 浏览
好耐無入觀塘,估唔到工廈入面都有好東西!第一次上工廈食飯,呢間日本餐廳環境幾簡潔光猛,係先落Order等上菜~上菜都算幾快,我哋食咁多嘢都好快嚟齊,而且樣樣都好大碟好抵食!💛關西雪姬﹕個名好特別,原來係麻醬豆腐,但佢並唔係普通嘅麻醬豆腐,上面鋪滿咸香脆脆嘅櫻花蝦,係淡味嘅豆腐配上魚香,好特別!💛漁吉特選丼﹕呢個真係好有驚喜,一眼已經被隻大蝦🦐吸引,下面仲有火炙過嘅帶子、左口魚群邊、磯煮鮑魚、三文魚、吞拿魚、白身魚、同好多好多櫻花魷魚,全部都非常新鮮,魚類刺身相比之下會比較普通,因為面嘅大蝦入口,好濃郁嘅海水味,呢個真係未試過咁濃嘅刺身蝦,非常特別~ 而火炙過嘅左口魚群邊雖然細粒到差D 遺忘咗,但入口魚油好香好重,又係另一個驚喜~ 而磯煮鮑魚甜甜又爽口,仲有超新鮮,有成半碗飯咁多嘅櫻花魷魚(仲要新鮮絕無起潺)連飯一齊撈起係絕配,超級好食!🐟蔥吞拿魚腩軍艦﹕吞拿魚腩入口融化,好綿滑~💛三文魚籽軍艦﹕卜卜碎嘅三文魚籽,味道偏濃,唔錯~🦐玻璃虎蝦壽司﹕虎蝦好新鮮,蝦味好重🐟三文魚、赤貝、希靈魚刺身﹕全部都好新鮮,赤貝爽口,三文魚油脂都算重,雖然希靈魚醋味比較重,但感覺唔會太酸,對於鐘意食希靈魚
好耐無入觀塘,估唔到工廈入面都有好東西!

關西雪姬

漁吉特選丼

🐟蔥吞拿魚腩軍艦﹕吞拿魚腩入口融化,好綿滑~
💛三文魚籽軍艦﹕卜卜碎嘅三文魚籽,味道偏濃,唔錯~
🦐玻璃虎蝦壽司﹕虎蝦好新鮮,蝦味好重

🐟三文魚、赤貝、希靈魚刺身﹕全部都好新鮮,赤貝爽口,三文魚油脂都算重,雖然希靈魚醋味比較重,但感覺唔會太酸,對於鐘意食希靈魚嘅我都覺得OK~

🦀牛油果軟殼蟹卷﹕除咗蛋黃醬好重手之外,整體都唔錯,中間夾住青瓜襯托軟殼蟹都幾Fresh~

🍤芝士炸蝦卷﹕芝士面層經過火炙,再配埋炸蝦好香口
牛油果軟殼蟹卷/芝士炸蝦卷

呢到最特別嘅係有免費嘅麵豉湯同玄米茶任飲,雖然茶就比較淡味,但麵豉湯就好正,特別係食完上面咁多生冷嘢之後,飲返碗湯暖肚的確好舒服~

而且呢到服務都唔錯,有問必答,走嘅時侯仲會提你拎齊嘢~
係一個好適合假期嚟Chill吓傾吓計嘅好地方呀!