2017-09-19 525 浏览
難得可以約到中學死黨食飯,就決定去食銅鑼灣呢間韓國燒烤啦❤️😍餐廳環境好寬敞,冇咩油煙味~坐位下有地方比你擺袋,就唔怕整污糟/有味啦☺️餐前小菜好鐘意食洋蔥絲,好爽甜。但唔食生洋蔥既朋友們就未必接受到🤔🤔黎到喜來稀肉,當然要食招牌野啦~就係喜來烤肉😂😂😂$150賣相成朵花咁,好靚~好新鮮用左秘製醬汁醃製,微甜,幾惹味。唔好睇佢薄薄一片,份量食食下都幾多,兩個女仔食都幾多🙈🙈🙈護心肉$130本身都好鍾意食護心肉, 今次當然又要叫護心肉啦.。護心肉的份量非常大份, 每塊都好厚, 煎落去好香, 好入味. 值得一讚係我同朋友都唔太識煎護心肉, 頭幾次都煎燶左.😆職員見到主動過黎教我地點煎會無咁易燶. 原來要係咁反,狂反😂😂😂之後我地都無再燒到咁燶喇,好開心🌝大家要記得喇~海鮮牛肉大醬湯$73食BBQ 食到乾乾地, 叫左過海鮮牛胸肉大醬湯加埋個白飯, 個湯有蝦, 帶子, 牛肉, 都幾新鮮, 好入味,唔好比顏色嚇親,其實唔!辣!架(想辣d可以同店員講),又唔會好鹹撈埋飯食好好食白飯$12係粒粒珍珠米,晶瑩剔透,幾有驚喜😛整體感覺呢餐食物質素唔錯~環境好岩傾計,唔會好嘈。店員服務一流,成餐飯係咁幫

餐廳環境好寬敞,冇咩油煙味~
坐位下有地方比你擺袋,就唔怕整污糟/有味啦☺️

餐前小菜好鐘意食洋蔥絲,好爽甜。
但唔食生洋蔥既朋友們就未必接受到🤔🤔

黎到喜來稀肉,當然要食招牌野啦~
就係喜來烤肉😂😂😂$150

賣相成朵花咁,好靚~好新鮮
用左秘製醬汁醃製,微甜,幾惹味。
唔好睇佢薄薄一片,份量食食下都幾多,兩個女仔食都幾多🙈🙈🙈

護心肉$130
本身都好鍾意食護心肉, 今次當然又要叫護心肉啦.。

職員見到主動過黎教我地點煎會無咁易燶.
原來要係咁反,狂反😂😂😂
之後我地都無再燒到咁燶喇,好開心🌝
大家要記得喇~

海鮮牛肉大醬湯$73

撈埋飯食好好食

白飯$12係粒粒珍珠米,晶瑩剔透,幾有驚喜😛

整體感覺呢餐食物質素唔錯~
環境好岩傾計,唔會好嘈。
店員服務一流,成餐飯係咁幫我地換爐面,令燒肉燒極都唔痴底👍🏻👍🏻👍🏻
埋單仲係韓國oppa~

食到臨未口渴,叫左一杯好鮮甜既米汁飲☺️為晚餐劃上完味句號