2024-02-27
近日又凍凍地,同朋友傾開去邊打邊爐好,佢就介紹尖沙咀呢間後宮,因為除左打邊爐外,仲有得唱K, 睇波,好多野玩,所以就黎試下。黎到真係好另一番境象,可能因為咁新,個場好靚,真係有K 唱。 不過我地今次就冇唱K, 食下野先。 估唔到佢地都有好多湯底,有特色既湯底真係好似個鍋咁,一黎就有好多野食,因為想食多啲肉片,所以都係叫返我地最愛既芫荽皮蛋湯底先。 不得不讚,佢芫荽都真係好多好香,而且湯仲好白,好似魚湯咁,好入味,皮蛋都特別多。 我地叫左封門牛柳,黑毛豬,紐西蘭羊肉,白膳片,冇諗到份量都幾多,因為平時出面既都係得幾塊,佢多人成倍仲要咁大塊,真係好難得。 店員話淥20秒左右就食得,但我地發現就算淥耐左都唔會好縮或者變硬,即係証明佢地既肉有幾新鮮。 今晚大家都食得好開心好飽,下次一定要叫大班friend 黎一邊唱k, 一邊打過邊爐。