2021-11-03
呢個新開嘅food court唔多舖,亦唔算喺起眼嘅位置,行過仲miss過咗,但入面都幾靚幾舒服🤩.1️⃣沙嗲串燒炒飯($68)豬牛雞肉各有一串,初初期待佢係燒到好香口好有碳燒味嗰種串燒,但嚟到係一般串燒,有少少失望🐷不過個飯都炒得幾香,有豆角粒喺入面都幾有口感.2️⃣燒蠔($35/隻)面頭見佢舖咗好多蒜蓉,食起上嚟都幾香蒜蓉味,大細可接受🦪朋友食落覺得有丁點腥,處理上可以再改善.3️⃣汁燒魷魚鬚(原隻)($98)個人覺得呢個份量可以再多啲啲🦑不過燒到有微微焦香係幾有風味~唔會話燒到好韌咬唔開,而個樣靚靚仔仔都適合打卡,可以一試.4️⃣青木瓜沙律($55)本身以為佢會係泰式正宗好酸酸辣辣嘅青木瓜沙律,但嚟到係唔辣(可能迎合返香港人口味?)蕃茄木瓜豆角都係新鮮嘅,但個人會鍾意食正宗辣嘅泰式青木瓜沙律多啲🥗整體嚟講係有進步空間嘅小店,加油💪🏻.性價比:🌕🌕🌕🌗🌑美味度:🌕🌕🌕🌘🌑獨特性:🌕🌕🌕🌑🌑
1️⃣沙嗲串燒炒飯($68)
2️⃣燒蠔($35/隻)
3️⃣汁燒魷魚鬚(原隻)($98)
4️⃣青木瓜沙律($55)
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
美味度:🌕🌕🌕🌘🌑