📍 新沙洞大排檔 人氣餐廳新沙洞澡堂姊妹店-🆕新沙洞大排檔🥢神還完韓國大排檔場景😍🇰🇷再加上有韓國地道美食🥘😋好似真係去左韓國咁✈️勁有feel❤️餐聽設有室內及半室外用餐位置🍻半室外位置可以帶寵物🐶👍🏻今次同朋友食晚餐,叫左個2人餐👭🏻晚市2人餐$488✨ 芝士熔岩辣炒年糕雞鍋勁多芝士🧀做到拉絲效果😍雞都幾滑👍🏻🐔年糕煙煙韌韌🥢但個人覺得唔係好夠辣🌶️同埋個鍋入面沒泡菜好次差咁d野😝✨ 新沙洞炸物拼盤有芝士番薯條、炸紫菜卷、年糕串及炸餃子雖然係炸物,但唔會太油👍🏻配上醬好食😋最欣賞芝士番薯條🍠🧀呢一個外面係少少煙韌既芝士,中間有番薯夾心😍咸咸甜甜幾好食💕✨ 韓式水冷麵水冷麵硬度適中👍🏻 麵入面雪梨片好鮮甜🍐仲有酸蘿蔔片, 成碗麵清清涼涼得黎又好夠味😋✨ 黑糖蜜黃豆粉麻薯刨朋友生日,自己準備咗個生日插牌同蠟燭變生日刨冰🎂個人本身幾中意黑糖x黃豆粉既味道👍🏻配刨冰唔會太甜, 麻薯其實就比較似軟身少少既小丸子🍡 煙煙韌韌, 味道不錯😋但冰真係太多了,我地兩個食唔哂🤣✨ 韓國粒粒提子汁 🍇+$18老是常出現🤣好飲👍🏻✨ 韓國粒粒桃汁🍑 +$18呢個好多桃粒粒,冇提子汁咁甜👍🏻好飲📍 新沙洞大排檔
📍 新沙洞大排檔

✨ 黑糖蜜黃豆粉麻薯刨

✨ 韓國粒粒提子汁 🍇+$18
老是常出現🤣好飲👍🏻

✨ 韓國粒粒桃汁🍑 +$18
呢個好多桃粒粒,冇提子汁咁甜👍🏻好飲

📍 新沙洞大排檔 (大角咀)
大角咀大政街10號地舖