2019-06-20 175 浏览
前晚剛從台北回來,昨晚約了朋友吃飯,這間新開人氣台灣小店,樓高2層,充滿文青氣息既餐廳,店員是台灣人,介紹這裡採用自助形式,先去counter order 食物,就會比個BI BI機你,食物拎得時就會響,自己去counter拎食物,水及餐具都係自己去拎!我地order左:海底世界/海龍王真的來了 $228: 奶油龍蝦、乾貝、貓魚、羅勒堅果醬、溫泉♨️蛋燉飯,另加$125 (2人分享套餐)桔梗沙拉🥗一份:新鮮沙拉🥗菜十分爽及脆口!麵包🥯:無花果奶油、香橙白蘭地起司抹醬: 麵包配無花果奶油甜甜地幾滋味,而香橙白蘭地醬味道啖d , 另有一番風味!兩杯每日昔昔: 呢度既人氣招牌昔昔,各種莓類奶昔,打卡一流美美的,還有些果肉,很有口感,酸酸地對腸胃消化不錯👍😋墨魚🦑海鮮/黑色幽默美乃滋 $98: 雖然賣相黑黑的,但食落口好惹味,外脆內嫩,墨魚肉很Q彈,而魚肉很嫩滑,食完成口都黑黑的🤣🤣熱黑糖牛奶 🥛$48: 黑糖口感味道最天然的蔗糖,嚐起來能感受到明顯的甘甜味以及黑糖特有的自然香氣,再配埋熱牛奶🥛一齊飲更滑身!熱茉莉薰衣草茶 $58: 個茶壺係透明,好靚呀,見到茶上舖滿茉莉花,散發出清幽既花香味道

另加$125 (2人分享套餐)
桔梗沙拉🥗一份:新鮮沙拉🥗菜十分爽及脆口!
熱茉莉薰衣草茶 $58: 個茶壺係透明,好靚呀,見到茶上舖滿茉莉花,散發出清幽既花香味道,而薰衣草既味道都好香濃,飲完有種舒緩既感覺!😊😊

+++++++++++++++