今日朋友生日,朋友咁岩就係歌賦街附近返工,佢之前話見到呢個餐廳裝修準備開張,好想試。🤭咁我就book左枱接佢收工帶佢去食!呢度主打Fusion菜,全部都係老闆研究左好耐既菜式,睇Menu未必明係咩黎,但店員都會好詳細咁解釋😍餐牌上選擇唔多,因為每一道菜都好花時間做,而呢間只係小店,完全可以理解。😁價錢合理,份量望落唔多,但都好快會飽,因為真係好足料。👍🏻2個人食得飽,飲埋酒都只係$1000左右,抵食!👏🏻食物既質素超級高,真係食到嘩一聲🤭Meetballs ($88)肉球有3粒,都幾大粒,佢係用潤腸製成既,再配上黑蒜忌廉汁,完全係充滿驚喜!😍第一次食潤腸製既Meetballs, 估唔到口感係咁好,個味道都好正。😋個汁好creamy, 而且黑蒜味好突出👍🏻Lamb Belly Roulade ($288)呢個羊肉卷好好食,唔會有太大陣羊騷味,而且個口感好正,內餡係手撕羊既感覺。我同朋友都好鍾意😁Beef Short Ribs ($298)呢個牛小扒係超級超級高質,係必食推介!佢用左慢煮既方式,將牛味發揮到最出,又唔會影響到肉質本身🤩肉質好嫩滑,好腍,口感一流,簡直係不得了!😍調味上都做得

Meetballs ($88)

Lamb Belly Roulade ($288)

Beef Short Ribs ($298)
呢個牛小扒係超級超級高質,係必食推介!佢用左慢煮既方式,將牛味發揮到最出,又唔會影響到肉質本身🤩肉質好嫩滑,好腍,口感一流,簡直係不得了!😍調味上都做得好出色,唔洗點醬汁已經好好食。😝

Chrysanthemum Pu'er ($98)
普洱味巴斯克芝士蛋糕配菊花味雪糕。聽落好似奇奇怪怪咁,但食落真係正到不得了,完全係出其不意地好食!😋巴斯克芝士蛋糕好creamy, 口感好正,芝士味濃,普洱味唔會好重,只係吊下味,提升個層次🤩,菊花味雪糕超級滑,第一次食咁滑既雪糕,個菊花味都好正!👍🏻👏🏻

Chardonnay 2020 ($68 gls)

Valdobbiadene ($78 gls)