2018-10-06 132 浏览
行沙田新城市廣場見到呢間亞蘇爾,之前唔覺眼,應該都係新開嘅,見到食葡國菜,二話不說入咗餐廳一試。葡國雞配白飯作為招牌菜之一,當然唔會錯過呢個葡國雞啦。感覺雞嘅選料都幾香滑,唔算非常煙韌,份量ok,葡國雞汁點飯係絕配。芝士馬介休球大概有六七件,芝士餡,上菜熱辣辣趁熱食超好味。另外配有沙律醬同埋小辣醬,仲有沙律配菜,賣相吸引,味道都唔錯。辣肉腸炒雜菜,點呢碟菜貪佢夠健康。辣肉腸唔算好辣,雜菜嘅成分豐富,有粟米、火腿、椰菜、菜心等等,所以食落口感層次豐富,唔算非常油膩。飲品方面點左特飲,分別係薄荷朱古力沙冰同埋芒果柚子沙冰,喺夏日炎炎飲呢啲沙冰就最適合不過啦,有解暑作用。價錢方面,埋單400蚊兩個人可以接受。最衰飽得滯,如果唔係走嗰陣另外再加個葡撻作甜品,因為門口見到有啲葡撻好似好吸引,下次有機會再試。