2018-10-28 114 浏览
九龍灣淘大出面開左好多新野,其中一間係龍城冰室,兩口子普通食個晚飯入去試下,好多人,好似好受歡迎咁,不過人海呢家野呃唔到我既😏。我地坐底見到佢做緊一個$138兩個小菜的晚市優惠,當中竟然有鼓汁蒸倉魚!🐟🐟😱😱平時茶記正常都做緊差唔90幾100蚊條,宜家除番開70有找,咁又真係好扺wo🤤🤤🤤不過我個fd唔食魚,同埋蒸魚應該會等好耐,所以無食到。最終叫左三樣野1.柚子蝦球🦐2.川味茄子🍆海鮮煲🦑🐙3.鐵版龍蝦海鮮伴意粉🍝呢個柚子蝦球真係好推介同好出色👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼酸酸甜甜,岩岩好,唔會過酸,好開胃。同埋佢每隻蝦都好大隻!.同埋佢佢係連殼炸,炸到可以一齊食埋,真係好好食。.平時大部分的做法都係用咕嚕或者茄汁,比人的感覺會好酸,今次用柚子汁真係好適合,好正!.呢個川味海鮮煲,個汁真係用來送飯一流!🍚入面有蝦仁、魷魚、茄子、大姊等,有煲仔菜的味道,都好好食。由於太肚餓的關係,我叫了一個半隻龍蝦海鮮鐵板意粉。很少在茶餐廳食鐵板,本來期望不高,但出乎意料之外的好食。.材料很豐富,有半隻龍蝦(雖然細隻啲,但勝在配埋個鉗。)、仲有魚柳、青口、帶子、兩個小棠菜。個龍蝦就係成碟鐵板嘅特色呢個價錢都OK

不過我個fd唔食魚,同埋蒸魚應該會等好耐,所以無食到。
最終叫左三樣野
1.柚子蝦球🦐
2.川味茄子🍆海鮮煲🦑🐙
3.鐵版龍蝦海鮮伴意粉🍝

呢個柚子蝦球真係好推介同好出色👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
酸酸甜甜,岩岩好,唔會過酸,好開胃。同埋佢每隻蝦都好大隻!
同埋佢佢係連殼炸,炸到可以一齊食埋,真係好好食。

材料很豐富,有半隻龍蝦(雖然細隻啲,但勝在配埋個鉗。)、仲有魚柳、青口、帶子、兩個小棠菜。個龍蝦就係成碟鐵板嘅特色呢個價錢都OK嘅。

來到冰室,當然唔可以唔試吓佢哋嘅包啦,佢有個好有特色嘅榴槤菠蘿包。我和我的朋友都是榴槤愛好者,雖然不夠熱,但榴槤餡好足,好食!