2019-08-09 112 浏览
首先值得一提既係, 新店開張期間, 可以免費享用小食吧呀!!呢間主要係食牛既!係石版燒啦, 牛會大約煮到2成熟左右, 之後自己切片加熱, 自己選幾多G黎食啦.我地選既係澳洲和牛西冷, 呢個既肉質呢就比想像中軟,  你可以見到全部都係2成熟,唯一比較唔中意就係有1/5件牛都係肥膏, 完全食唔到T_T, 但本身D肉係好Soft 牛肉味濃,唔洗點太多醬都ok同埋佢咁厚開頭以為會比較硬, 但發現唔會, 切片時記得斜小小切, 會令牛熟得均衡d , 咁樣口感會好食d!澳牛就似A2~A3左右既牛啦, 因為肉感會硬返小小, 但牛味濃, 其實係唔錯, A4~A5就會比較溶同埋軟.就咁食牛會好濟, 所以加D飯黎食會更好, 中和返個油感.牛肉鍋飯, 要撈起來食既, 雜菜方面完全無問題, 牛肉汁都好味, 主要問題係牛肉到,牛肉味道無問題, 但量唔夠多, 表面望落好多, 其實得面個幾件, 所以會出現有小小唔夠送晒飯既感覺.肉汁好濃下, 配珍珠米其實口感同味道都好好, 整體係好食, 個鍋都夠熱!蛋卷比較特別, 加左D 玉米, 味道唔錯, 口感都OK, 但係有小小凍, 唔計凍呢個問題既話全部都好食~口感係比較鬆軟,
呢間主要係食牛既!

就咁食牛會好濟, 所以加D飯黎食會更好, 中和返個油感.
口感係比較鬆軟,  玉米又帶小小硬, 所以有D口感. 份量有3件, 唔算多, 但價錢都唔算貴,
我覺得點小小醬油會比較好食!

野任係好似7仔咁任飲

整體唔算貴, 平均200一位左右啦, 如果你叫一個牛一個飯既話!