2022-11-11
上環開咗間fusion餐廳,聽同事講唔收加一之餘仲有新開張優惠仲有85折😍,今日就過咗嚟食晏。環亞好清雅,有啲法國小餐館feel。Lunch set 有幾款揀,啲嘢食偏西式,但每碟又有啲中式元素,幾得意。下次放工過嚟試下A la carte先,都係唔收加一,好掋食。我就嗌咗個lunch set,包麵包、前菜、主菜同餐飲,餐飲可揀menu上嘅所有咖啡或茶。個麵包有驚喜,烘到熱辣辣拎岀嚟,外脆內軟非常美味。沙律配杞子烤南瓜 - 前菜嘅沙律一啲都唔馬虎,沙律菜好fresh,加上杞子同烤過嘅南瓜烤更能帶岀甜味。配上油醋更唔怕膩,食得岀個油同岀面有啲唔到,帶點青蘋果同清新風味。阿根廷草飼西冷($248)- 塊扒唔錯,幾嫩滑同juicy。用埋味噌牛油汁好夾,伴碟有香茅焗新薯、椰菜花、西蘭花沙嗲,好豐富。Espresso tonic - 賣相好得,飲落仲好好清新,tonic又唔好蓋過咖啡味。
環亞好清雅,有啲法國小餐館feel。
個麵包有驚喜,烘到熱辣辣拎岀嚟,外脆內軟非常美味。